Beagle ClubJoep *10-04-2008 †07-09-2023

Joep (from the Sparklingwoods) is 15 jaar en 5 maanden geworden.

Tot op de laatste dag liepen we onze rondjes. Hij leed al driekwart jaar aan Tracheacollaps, het weefsel van de luchtpijp wordt dan zwakker en de luchtpijp klapt een beetje dicht. Daardoor kreeg hij hoestaanvallen, veelal ’s nachts en nooit tijdens het wandelen.

Na twee nachten heel veel hoesten was hij zodanig verzwakt dat we de dierenarts gebeld hebben. Ze is bij ons thuis gekomen en Joep is vredig ingeslapen. We hadden er vrede mee, Joep heeft een pracht leven gehad, maar het blijft een groot verlies. Ik heb berekend dat we samen zeker 24.000 km hebben gelopen. Dat is 30 km per week. 

Joep was een tweekleur Beagle van 20 kg. Mensen dachten vaak dat het een kleine Labrador was en hij werd tot op hoge leeftijd voor pup uitgemaakt. Het was een allemansvriend maar kon daarnaast ook met alle dieren opschieten. Hij is met konijnen en katten opgegroeid. Als een ree vlak voor ons overstak dan ging hij zitten en kijken, nooit ging hij er achter aan. De meeste dieren waren op hun beurt niet bang voor Joep, hij straalde een enorme rust uit. Ik heb hem met allerlei dieren op de foto staan, van lammetjes tot kikkers en een jonge lijster.

Ieder dier is uniek maar Joep was wel heel bijzonder. Een hond om nooit te vergeten….

Peter en Henny de Vries
Wilhelminaoord (Drenthe)