Beagle ClubWe willen een beagle

We willen een Beagle

Als je op dit punt bent aangekomen, heb je je natuurlijk al verdiept in de specifieke eigenschappen van de Beagle. Je weet dat achter dat aandoenlijke koppie een echte jachthond zit die bovendien valt onder de meer intelligente hondenrassen. De Beagle is een eigenzinnige hond die, wanneer je hem consequent opvoedt, een leuke en aanhankelijke gezinshond zal worden.

Een eigenzinnige, intelligente hond vereist een consequente baas. Dat betekent, zeker in de eerste twee levensjaren, investeren in de opvoeding. Dus naar de puppy-cursus voor de eerste tips, maar daarna ook de vervolgcursussen om de puntjes op de i te zetten. Na ongeveer anderhalf jaar heeft de hond zijn plaats gevonden in je huishouden. De meeste jonge hondenstreken zijn eruit en jullie hebben een goede band opgebouwd.

En daarna niets meer? Dat ligt aan jullie, een Beagle is een sportieve hond die in veel hondensporten kan worden ingezet. Denk aan behendigheid, flyball maar ook gehoorzaamheid is een tak van sport waarin de Beagle kan presteren! Vergeet daarnaast niet de jachtcapaciteiten: speuren en zweetwerk, Je zult je hond daar een groot plezier mee doen. En ‘werken’ houdt je hond jong en fit.

Waar vinden we die pup

Hier vind je fokkers die lid zijn van de Beagle Club Nederland. Het is niet zo dat deze fokkers altijd pups hebben, sommigen van hen fokken één nestje per jaar (of minder), anderen doen dat wat vaker.