Beagle ClubDonja *10-09-2011 †05-01-2024

IM Donja de Boer 10-09-2011=05-01-2024.1

 

Wij missen onze lieve Donja.

Als pup geboren op 10 september 2011 bij Beaglekennel Uit ’t Wilgenbosch in Hulten. Voordat de fokker groen licht gaf, moesten we wel drie keer terugkomen. We kregen de vraag nemen jullie de Beagle alleen om die lieve kop? Beiden zeiden we ‘nee, het gaat om het karakter wat erin zit, maar een leuke kop is meegenomen!’ Na acht weken hebben we haar opgehaald en kwam ze bij ons wonen in Bunschoten.

We hebben ons aangemeld voor de puppy cursus en daar deed ze het heel goed. We zijn vaak wezen wandelen met de Beagle Club Nederland en bij ons in Baarn bij Kasteel Groeneveld en het Erkermedestrand. Waren we met vakantie dan was onze Donja altijd bij ons.

In mei 2020 kwamen we voor een moeilijke beslissing te staan, haar beide oogjes eruit wegens te hoog glaucoom, we hebben alles geprobeerd om de oogjes te behouden, maar het ging niet.

IM Donja de Boer 10-09-2011=05-01-2024.2

 

De oogarts in de Wagenrenk in Wageningen heeft onze Donja prima geholpen. We hebben onze Donja weer teruggekregen zoals ze altijd was ondanks haar handicap. Het reuk en gehoor werd nog scherper. Alleen in huis konden we niets verplaatsen.
De eerste dag op het vakantieadres moest ze wennen, tweede dag ging veel beter en de rest van de vakantie ook. In oktober 2023 heeft ze nog een operatie gehad aan de voorpootjes.

Tussen kerst en Oud en Nieuw begon ze weer te likken aan de pootjes. Op 3 januari 2024 hebben we afspraak gemaakt bij de dierenarts. Daar konden we op 4 januari terecht. En uiteindelijk op 5 januari 12:30 uur hebben we Donja bij ons thuis in laten slapen. Het ging niet meer ze was op. Onze Donja hebben we weggebracht naar dierenbegraafplaats Klaverweiden in Hoevelaken. Maandag 8 januari is ze begraven bij ons eerste hondje Blekkie.

 

Groot was je liefde
Groot is het verdriet
Wat altijd zal blijven
Zijn de mooie momenten
Die je achterliet
Nat van regen was je vacht toen je kwam
Nat van tranen toen je ging

Bram en Geke de Boer, Bunschoten- Spakenburg