Beagle ClubDexter, geboren 12 september 2012

Dexter, geboren 12 september 2012

Toen Dexter vier jaar was, kwam hij bij ons wonen. Hij torste toen al een rugzakje mee. Geboren in een laboratorium. Zijn puppytijd heeft hij daar doorgebracht. Daarna socialiseren in een gastgezin. En vervolgens bij diverse gezinnen geplaatst, maar helaas leverde dat Dexter geen blijvend mandje op.
Dus met vier jaar kwam Dexter bij ons wonen. Wij vonden hem een ontzettend blij ei. Altijd een enthousiaste begroeting bij het wakker worden. Heerlijk even knuffelen op bed. Wandelen buiten vond hij heerlijk. Nog beter is veel snuffelen.

Helaas kon Dexter niet alleen thuis blijven. Dat vond hij heel erg. Vandaar dat we binnen twee maanden nog een Beagle erbij hebben genomen. Rossie kwam toen bij ons wonen. Na een paar dagen vond er een grote vechtpartij plaats tussen de heren. Vreselijk vonden we dat! Maar het schepte voor de Beagleheren duidelijkheid. Rossie was de leider. Maar Dexter mocht baasje spelen.

Ondanks dat Dexter in een laboratorium geboren is, is er niets mis met zijn jachtzin. Vandaar dat we al snel een GPS hebben aangeschaft. Zo konden we hem gemakkelijk weer opsporen. We hebben de nodige avonturen met hem beleefd. Zoals in Duitsland achter de herten aan. We hoorden precies in het bos waar hij was door zijn gejodel. En tja in de bergen werkte de GPS niet. Gelukkig wist hij de route naar het vakantiehuisje weer snel terug te vinden.

Dexter vond het heerlijk om kuilen te graven. Zo heeft hij ook molletjes opgegraven. In het begin vonden we dat nog wel grappig. Totdat het moment kwam dat hij bij het graven in een soort trance raakte. Hij was niet meer te benaderen en viel dan naar ons uit. Die kuil was van hem. Het keerpunt kwam toen hij mijn man daadwerkelijk had gebeten. Dit kon zo niet langer. Kuilen graven was absoluut taboe. Hem duidelijk sturen en gelijk ingrijpen. Dit heeft geresulteerd in een Beagle die nu heel goed luistert en doet wat de baas zegt.

Helaas is Rossie alweer drie jaar geleden overleden. In de tussentijd kwam er een nieuw Beagle vriendje in huis: Bruno. Het zijn hechte broertjes geworden. Ze kopiëren feilloos elkaars gedrag. De goede dingen, maar ook de slechte …

En nu is Dexter 11 jaar geworden. Wat grijzer en ook wat rustiger, maar nog steeds even enthousiast. We hopen nog lang van hem te mogen genieten!

Helena Berends